Άρθρα - Νέα

Responsive Design

Το Responsive Design ή Responsive Web Design (RWD) είναι ένα σύνολο τεχνικών που επιτρέπουν στις διαδικτυακές μας εφαρμογές και σελίδες να προσαρμόζονται σε κάθε είδους συσκευή, διάσταση και προσανατολισμό με δυναμικό τρόπο.

 

Σημασία Responsive Design

Καταρχήν είναι σημαντικό το ότι δίδεται η ίδια αίσθηση σε όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως τρόπου και μέσου πρόσβασης. Προσφέρεται, συνεπώς, μια ενιαία εικόνα, σχεδιασμός και περιεχόμενο ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιείται. Επίσης, μια εφαρμογή βασισμένη στη λογική αυτή θα προσαρμοστεί σε μια οποιαδήποτε νέα συσκευή ή ανάλυση, ακόμη και αν αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και γνωστή. Σημασία έχει, επίσης, ο αντίκτυπος αναφορικά με την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, λόγω χρήσης ενιαίου μονοπατιού αντί πολλαπλών σελίδων, όπως εφαρμόζεται με άλλες μεθόδους επίλυσης. Για τους ίδιους λόγους, είναι ευκολότερη και οικονομικότερη η συντήρηση και διατήρηση της ιστοσελίδας και, προφανώς, εν τέλει το κόστος χρήσης και συντήρησης.

Η κατασκευή μιας responsive ιστοσελίδας είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και προϋποθέτει την επάρκεια τεχνικής γνώσης. Η ομάδα μας έχει τα κατάλληλη εμπειρία ώστε να σας συμβουλέψει επί του θέματος και να διαχειριστεί σωστά τις τεχνολογίες αυτές για την ανάπτυξη της δικής σας ιστοσελίδας. 

 

Έχετε ερωτήσεις;

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Βρείτε μας στα Social Media!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο "Newsletter"


Μην ανησυχείτε, απεχθανόμαστε τα spam!